Bahan-Bahan
155g tepung naik sendiri
115g mentega
100g gula perang
110g gula kastor
100g chocolate chip
1 biji telor
1/2 sk coda bicarbonate
1/2 sk esen vanila
Secubit garam
Sedikit coklat masakan(Cairkan guna double boiler)
Crystal dan coloring rice untuk hiasan
Cara-Cara
1) Pukul mentega, gula perang dan gula kastor hingga kembang. Masukkan telor dan esen vanila
2) Campurkan tepung, soda bicarbonate dan garam ke dalam adunan tadi hingga sebati. Perlahan-lahan masukkan chocolate chip dan gaul secukupnya
3) Simpan doh di dalam peti sejuk untuk 30 minit. Keluarkan dan canai doh
4) Bentukkan doh bulat2 sebesar ibu jari dan tekan sedikit. Susun di atas dulang pembakar
5) Bakar pada suhu 170c selama 15 minit.
6) Hiaskan dengan coklat cair menggunakan piping dan tabur dengan crystal serta coloring rice
No comments:
Post a Comment